LA PALATUL COTROCENI, CĂTĂLINA PONOR A PRIMIT DRAPELUL CU CARE SE VA DEFILA LA JOCURILE OLIMPICE

La Palatul Cotroceni a avut loc un eveniment în cadrul căruia Președintele Klaus Iohanis a înmânat Drapelul României olimpicilor români, eveniment la care au luat parte aproximativ 60 de sportivi din lotul de 98 care va reprezenta România la Rio 2016. Drapelul i-a fost înmânat gimnastei multiplei campioane olimpice CĂTĂLINA PONOR, gimnastica devenind pentru prima oară în istorie Portdrapel la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor.

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis sportivilor care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Rio să scrie istorie la această competiție, subliniind că ei reprezintă un model de determinare și excelență prin muncă: “Sportul românesc are în palmares sute de medalii olimpice de aur, argint și bronz. Sper că și ediția din acest an va rămâne atât pentru voi, cât și pentru istoria sportului românesc o experiență memorabilă. Îndrăzniți să scrieți istorie! Sunteți cei care au înțeles pe deplin că cel mai important aspect al sportului competițional este munca neîntreruptă… Sunteți un model de determinare și excelență prin muncă. Sunteți tineri excepționali, care au făcut multe sacrificii pentru a ajunge astăzi aici. Noi, cei care vă admiram, nu uităm că un astfel de succes s-a clădit cu lacrimi, cu limite fizice și psihice depășite, cu sacrificarea timpului petrecut cu familia sau prietenii. Iar momentul de pe podium îl împărtășiți întotdeauna cu noi, cei care vă privim și așteptăm aceste bucurii de la dumneavoastră. Ați dăruit și veți dărui românilor satisfacție și emoție, lucruri foarte greu de atins… Este simplu: fiți voi înșivă, trăiți-vă visul la Rio și nu uitați niciun moment că milioane de români vă susțin de acasă!“.

Președintele României i-a înmânat gimnastei Cătălina Ponor drapelul cu care echipa României va defila la JO de la Rio.
Mă simt onorată și încântată că am primit acest steag. Sper să îl reprezint cu demnitate și cu capul sus. Să dea Dumnezeu ca toți să reușim să aducem medalii pentru această țară. Nu am avut emoții la primirea drapelului. E normal să fii fericit și să te bucuri de moment… Voi încerca și voi face tot posibilul să urc acest Steag pe cea mai înaltă treaptă. Mă voi lupta pentru o medalie. Noi avem o obligație pentru Drapel și România. Sper să fim răsplătiți la Rio așa cum trebuie… Eu am mai fost în Brazilia, dacă era să iau acest virus îl luam atunci. Actele de terorism te pot speria un pic. Zika este în aceste condiții undeva la degetul mic. Eu îmi doresc să mergem acolo toți fără nicio teamă și să dea Dumnezeu să nu existe niciun fel de probleme. Să nu ne gândim la lucruri negative…

Au fost, de asemenea prezenți gimnaștii Larisa Iordache, Marian Drăgulescu, Andrei Muntean, precum și antrenorii Ioan Suciu, Lucian Sandu și Cristian Moldovan.
La Ceremonie, Andreea Chițu (judo), Mircea Roman (canotaj) și Marius Florea (scrimă) au depus jurământul sportivilor, antrenorilor, respectiv arbitrilor români.