La Reșița, a doua ediţie a ”Memorialului Virgil Achim”

Cea de-a doua ediţie a ”Memorialului Virgil Achim” a avut loc sâmbătă, 28 martie, la Reşiţa, în sala Clubului Sportiv Şcolar. Au participat peste 30 de gimnaşti de la CSS 1 Timişoara, CSS Lugoj, DacroGym Oradea şi CSS Reşiţa, evenimentul reprezentând o verificare utilă a gimnaştilor înaintea participării la Campionatele Naţionale şcolare de la Buzău, din 7-8 aprilie. Deşi au fost acordate note pentru verificarea sportivilor, nu au fost alcătuite ierarhii, toţi participanţii primind la final medalii, iar antrenorilor le-au fost acordate plachete.
Obiectivul nostru a fost monitorizarea celor mici, fiind prima lor competiţie.  Au fost inerentele ratări şi exerciţii nefinisate. Ne propunem să ne prezentăm cu cât mai multe echipe de juniori III, nivelul 1, pentru că ei vor reprezenta viitorul. I-am pus pe sportivi într-o situaţie reală de concurs, pentru a se testa şi ei, să-şi vadă notele şi în zilele următoare vom face ultimele retuşuri“, ne-a spus antrenorul Robert Bălan.

Se pregătesc pentru „şcolare“ elevi ai antrenorilor Robert Bălan, Mihaela Rugaci, Remus Jivan, Gheorghe Rotaru şi Cristian Balinţ: la juniori III, nivel 1 – Alex Rădeanu, Raul Olteanu, Mario Popovici, Richard Drăgulescu, Albert Ilie, Andrei Titi; la juniori III, nivel 2 – Cătălin Radu, Denis Frumuşanu, Felix Simion; la juniori II, nivel 3 – Florin Bonescu, Cristian Izvernar, Fabian Panacea, Alexandru Blagoe, Alexandru Pinte; precum şi Casian Timofte şi Ciprian Vişin, la juniori I.
La competiţie a asistat şi soţia regretatului Virgil Achim, care a primit un frumos buchet de flori la Festivitatea de premiere, înmânat de micuţul Richard Drăgulescu, fiul celebrului campion Marian Drăgulescu.
Pentru cei ce nu l-au cunoscut pe Virgil Achim, să spunem că acesta s-a născut la Satu Mare în anul 1952, iar între 1976 şi 1981 a activat la catedra de gimnastică a Clubului Sportiv Şcolar unde a revenit în 2007, nu înainte de a trece pe la Dinamo, apoi în Elveţia, şi din nou la Reşiţa, la finele anilor ‘90, când a şi coordonat lotul naţional de juniori aflat în pregătire în municipiul de pe Bârzava. A încetat din viaţă în februarie 2009.

Autor: MARIAN CĂRĂVAN – Caraș Online, Reșița