Larisa Iordache a dominat concursul de la Schiltigheim

        In micul oras francez Schiltigheim, situat in departamentul Bas-Rhin, din regiunea Alsacia, in apropiere de Strasbourg, a avut loc un concurs international de gimnastica artistica, in organizarea Clubului de Gimnastica «Concordia Schiltigheim», unul dintre cele mai vechi asociatii sportive din Alsacia, creata in 1877 si care, anul viitor, va celebra, la 15 mai, 133 de ani de existenta.
        Intrecerea a reunit gimnasti si gimnaste din Belgia, Franta, Italia, Germania, Cehia, Spania, Letonia, Marea Britanie etc.
        Romania a aliniat la startul competitiei pe Larisa Iordache, Daniela Andrei, Diana Trenca, Maria Balea (antrenor Cristian Moldovan) si pe Andrei Ursache, Alin Jivan, Andrei V. Muntean (antrenor Ionut Corlaci). Vlad Cotuna, anuntat anterior, nu a mai facut deplasarea, el fiind inclus in lotul care va evolua la a 42-a editie a Campionatelor Mondiale de la Rotterdam (16 – 24 octombrie 2010).       
In fata unui public prezent in numar foarte mare in tribunele de la Gymnase des Malteries, gimnastii nostri au dominat competitia, in special concursul feminin, in cadrul caruia Larisa Iordache, Dana Andrei si Diana Trenca s-au dovedit a fi cvasi-imbatabile, ele ocupand, in ordine, podiumul competitiei la individual compus, cu 58.000 – 54.750 – 52.900.       

        Indiscutabil, cea mai buna gimnasta din concurs a fost Larisa Iordache, care s-a impus in trei din cele 4 aparate, situandu-se pe locul intai la barna (14.900), paralele (14.250) si sol (14.500), ea fiind bine secondata de Daniela Andrei, locul secund la paralele (14.000) si sol (13.800), dar si pe 3 la sarituri (14.000), dar si de Diana Trenca: 2 – barna (13.650), 3 – paralele (13.450) si Maria Balea – 3. sol (13.800).
          Sa retinem, totodata, si faptul ca la paralele intreg podiumul a fost ocupat de gimnastele noastre (Iordache – Andrei – Trenca), in timp ce la sol, fetele s-au plasat in grup pe primele patru pozitii (Iordache – Andrei – Balea – Trenca).
        Si la masculin, gimnastii romani au fost in prim-plan, mai ales prin Andrei Ursache, castigator la cal (15.250) si paralele (14.900), el ocupand pozitia a treia a podiumului si la individual compus (84.200).
        De asemenea, Alin Jivan, cu 16.050, a fost cel mai bun la sarituri, el terminand pe podium (locul 3 – 14.250) si la inele.                                               
          In ansamblu, a fost un concurs reusit, care a insemnat pentru tinerii nostri gimnasti posibilitatea de a acumula un plus de experienta.
        Pentru a vedea rezultatele complete, click aici:
Feminin: Individual compus, Barna, ParaleleSarituri, Sol
Masculin:Individual compus, Bara, Cal, Inele, Paralele, Sarituri, Sol