Sambata, Larisa Iordache, la etapa de Cupa Mondiala de la Glasgow

“Emirates Arena” din Glasgow va fi sambata, 7 decembrie 2013, gazda celei de a doua etape din cadrul Cupei Mondiale FIG – individual compus, concurs la care vor lua parte cei mai buni 8 gimnasti pe baza clasamentului de la ultimul Campionat Mondial, intre acestia urmand sa se afle si Larisa Iordache. Intrecerea feminina continua sub semnul “duelului” dintre Larisa Iordache si Elisabeth Price, castigatoarea din 2012, cele doua disputandu-si intaietatea si la Sttutgart, la sfarsitul lunii precedente, atunci avand castiga de cauza, la o minima diferenta, gimnasta americana. Ce se va intampla la Glasgow?
Asadar, in “Emirate Arena” din Glasgow, constructie multifunctionala si care a costat 113 milioane de lire sterline, vor evolua cativa dintre cei mai buni gimnasti ai momentului, intr-un concurs cu “casa inchisa” care promite si un spectacol sportiv pe masura.
Cu bucuria succesului de la Sttutgart, Elizabeth Price (SUA) si Oleg Verniaiev (Ucraina) vor incerca sa obtina si al doilea “bilet” castigator, stiut fiind faptul ca au insa si adversari pe masura. Cu o foarte buna “Amanar” la sarituri si cu un exercitiu plin de temperament la sol, americanca de 17 ani din Pennsylvania, cu un sezon trecut compromis in mare parte de accidentari, se afla in postura de favorita. Dar, din acest calcul nu trebuie omisa, inainte de toate, Larisa Iordache, care, la Sttutgart, in ciuda notei mici de la paralele (marcata de o ratare), a incheiat doar la 0.034, cu doua fantastice performante la barna si sol. De altfel, prezentand-o pe gimnasta noastra, organizatorii au caracterizat-o astfel: “…Romania’s 17 year old sensation Larisa Iordache…”
Fara a fi fost la Sttutgart, dar castigand in acelasi timp cea de a 3-a editie a “Abierto Mexicana” de la Acapulco, Roxana Popa, primul an la seniorat si la debut acum in Cupa Mondiala, vine, la randu-i cu pretentii la un loc de frunte, asemenea si celorlalte competitoare: Vanessa Ferrari (Italia) – locul 3 la Sttutgart si castigatoare a solului, Ruby Harrold (M. Britanie), Carlotta Ferlito (Italia), Raer Theaker (M. Britanie) si castigatoarea 2013 a Tokyo World Cup, Asuka Teramoto (Japonia).
O disputa spectaculoasa si echilibrata se anunta si in concursul masculin, care ii are “cap de afis” pe Oleg Verniaiev (Ucraina), Fabian Hambuechen (Germania), Daniel Purvis si Sam Oldham (M. Britanie), Andrei Likhovitskiy (Belarus), John Orozco (SUA).

Iata si lista completa a concurentilor la etapa de Cupa Mondiala de la Glasgow:
Feminin
Vanessa Ferrari
(Italia) – 2006 campioana mondiala individual compus si de doua ori olimpica.
Elizabeth Price (SUA) – catigatoarea 2012 a etapelor de Cupa Mondiala – Stuttgart si Glasgow
Ruby Harrold (M. Britanie) – finalista la paralele la Campionatele Mondiale 2013-12-
Carlotta Ferlito (Italia) – medalie de argint la barna la Campionatele Europene 2011 si olimpica 2012.
Roxana Popa Nedelcu (Spania) – locul 6 la individual compus la Campionatele Europene 2013
Asuka Teramoto (Japonia) – invingatoare la 2013 Tokyo World Cup Champion
Larisa Iordache (Romania) – medaliata cu bronz la echipe la J.O. 2012, campioana europeana la barna 2013, castigatoare “Memorial Arthur Gander”, “Cupa Elvetiei”, “Gym Elite Massilia”, locul 2 la Sttutgart 2013
Raer Theaker (M. Britanie) – componenta a echipei de junioare a M. Britanii la Campionatele Europene 2012.

Masculin
Oleg Verniaiev (Ucraina
Andre Likhovitskiy (Belarus)
Fabian Gonzalez (Spania)
Daniel Purvis (M. Britanie)
John Orozco (SUA)
Sam Oldham (M. Britanie)
Masayoshi Yamamoto (Japonia)
Andreas Toba (Germania)

Concursul va avea loc sambata, 7 decembrie, incepand cu ora 13:00 (ora locala).

Pentru alte amanunte, click aici: Tragere la sorti, Glasgow Caiet Program, Directive