Larisa Iordache si Flavius Koczi, nominalizati in ancheta ”Cei mai buni zece sportivi din Balcani in 2013” realizata de Agentia Bulgara de Presa

Nu mai putin de 12 sportivi romani, printre care Larisa Iordache si Flavius Koczi, jucatoarea de tenis Simona Halep sau scrimera Ana Maria Branza, au fost nominalizati in ancheta ”Cei mai buni zece sportivi din Balcani in 2013”, organizata de Agentia Bulgara de Presa (BTA). Ancheta, ajunsa la editia a 41-a, se adreseaza sportivilor din Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Grecia, Macedonia, Muntenegru, Romania, Serbia si Turcia, informeaza AGERPRES.

Dintre sportivii romani, organizatorii i-au nominalizat pentru aceasta ancheta pe Larisa Iordache medaliata cu bronz la sol la Campionatele Mondiale, campioana europeana la barna si vicecampioana europeana la individual compus, sarituri si sol, si Flavius Koczivicecampion european la sarituri, Simona Halep – castigatoarea titlului WTA pentru jucatoarea cu cel mai mare progres din 2013, care a castigat sase turnee WTA in acest an, scrimerul Tiberiu Dolniceanu – campion european la sabie individual, medaliat cu bronz la Mondiale in proba individuala de sabie si pe echipe, scrimera Ana Maria Branza – campioana europeana la spada la individual si vicecampioana cu echipa, medaliata cu bronz la Mondiale cu echipa in proba de spada, Irina Lauric si Bianca Plesca – medaliate cu bronz la Mondiale in la kaiac-2 pe 1.000 m, judoka Andreea Stefania Chitu – medaliata cu bronz la Europene (cat. 52 kg), Roxana Cogianu si Nicoleta Albu – vicecampioane mondiale la dublu rame, Cristina Grigoras si Andreea Boghian – vicecampioane europene la dublu rame.

Printre ceilalti sportivi de top din Balcani care figureaza pe lista sunt fotbalistul bosniac Edin Dzeko (Manchester City), luptatorul bulgar Ivo Anghelov, campion mondial si european la greco-romane (cat. 60 kg), atleta croata Sandra Perkovic, campioana mondiala la aruncarea discului. fotbalistul grec Konstantinos Mitroglou (Olympiakos Pireu), autor a trei goluri in barajul cu Romania, pentru calificarea la CM 2014, handbalistul macedonean Kiril Lazarov, campion mondial al cluburilor cu Barcelona, handbalistele Jovanka Radicevic si Katarina Bulatovic (ambele din Muntenegru), tenismanul sarb Novak Djokovic, castigatorul turneului Australian Open si a 7 titluri ATP, luptatorii turci Taha Akgul si Riza Kayaalp, campioni europeni si medaliati cu bronz la Mondiale. (AGERPRES)