Campionatul Mondial 2011 – Loturile Romaniei pleaca azi spre Tokyo

        Cea de a 43-a editie a Campionatelor Mondiale de gimnastica artistica, programata la Tokyo, intre 7 si 16 octombrie, se apropie cu pasi repezi, cele mai multe dintre delegatii facandu-si aparitia in Capitala nipona pentru necesara perioada de acomodare. Este si cazul loturilor noastre care azi pleaca spre Tokyo, acolo unde se vor reuni gimnasti si gimnaste din peste 80 de tari. Aceasta editie are o dubla incarcatura pentru sportivi si tehnicieni, pe de o parte disputa pentru podiumurile mondiale, iar pe de alta obtinerea calificarii directe pentru Jocurile Olimpice de la Londra 2012.

        Echipele Romaniei vor efectua deplasarea spre Japonia in cursul zilei de azi, cu gandul de a se afla, ca de fiecare data, printre protagonistele intrecerii si cu indreptatite sperante pentru indeplinirea scopurilor propuse, inainte de toate calificarea olimpica. Este de mentionat revenirea Catalinei Ponor si a lui Marian Dragulescu, ei avand drept de a intra in competitie, confortm regulilor FIG, de la 1 octombrie, dar, totodata, si absenta Sandrei Izbasa, care acuza dureri la piciorul accidentat si care a tinut-o departe de concursuri o lunga perioada si care a fost inlocuita in ultimul moment de Daniela Andrei.

Iata si componenta delegatiei care a facut deplasarea la Tokyo:
Feminin

Ana Porgras

Catalina Ponor

Diana Chelaru

Daniela Andrei

Amelia Racea

Raluca Haidu

Diana Bulimar (rezerva)

Antrenori

Octavian Bellu

Lucian Sandu

Raluca Bugner

Florin Cotutiu

Sef echipa

Anca Grigoras

Masculin

Flavius Koczi

Cristian Bataga

Vlad Cotuna

Marian Dragulescu

Marius Berbecar

Ovidiu Buidoso

Andrei Ursache

Antrenori

Stefan Gal

Vasile Vug

Marius Urzica

Sef echipa

Ioan Suciu

       

       De asemenea, vor insoti lotul: Cristian Stoiciu (medic), Ovidiu Tanase, Andreia Ianasi (asistenti medicali), Razvan Spirescu (masseur).

        Vor oficia ca arbitri: Dan Grecu, Augustin Pop (masculin), Gabriela Robu, Angela Cacoveanu (feminin).

       Se vor afla la Tokyo, delegati din partea Federatiei Internationale de Gimnastica, Adrian Stoica – presedintele Comisiei Tehnice FIG si Mircea Apolzan – membru in Comisia Tehnica UEG si arbitru.