Marius Urzică – un nou început alături de lotul masculin de gimnastică artistică

BUCUREȘTI, 16 ianuarie 2018 – Federația Română de Gimnastică confirmă în mod oficial numirea lui Marius Urzică (42 de ani) în funcția de antrenor coordonator al lotului olimpic de gimnastică artistică masculină.

Ca gimnast, palmaresul lui Urzică cuprinde un titlu olimpic, trei titluri mondiale și trei titluri europene, toate câștigate la cal cu mânere. Totodată, evoluțiile lui au ajutat echipa României să câștige o istorică medalie olimpică de bronz, la Atena, în 2004.

Alături de un nou colectiv tehnic și un lot de sportivi, revizuit, Marius Urzică pornește la drum cu obiectivul de a reconstrui și relansa gimnastica artistică masculină din România.

Prima acțiune a lotului a fost reprezentată de un cantonament montan la Cheile Grădiștei, în perioada 4 – 14 ianuarie, la finalul căruia Urzică a declarat: ”Am încheiat un cantonament minunat la Cheile Grădiștei, acolo unde ne-am reunit cu un colectiv nou de antrenori și 5 sportivi tineri de la juniori, care s-au alăturat seniorilor. Vreau să mulțumesc organizatorilor pentru condițiile oferite, apoi colectivului tehnic, staffului medical și, nu în ultimul rând, sportivilor pentru implicarea și devotamentul arătate în pregătire.”

În perioada următoare, lotul masculin revine în sala de antrenament, în vederea pregătirii anului competițional 2018.

Din colectivul tehnic al lotului olimpic mai fac parte antrenorii Berbecar Marius, Ianculescu Adrian și Vug Vasile, precum și Mihu Genica (asistent medical) și Spirescu Răzvan (maseur).

În ceea ce îi priveste pe sportivi, lotul național al anului 2018 este alcătuit din:

1 BĂȚAGĂ Cristian C.S.M. Bistrița
2 BURTĂNETE Gabriel C.S.S. Buzău
3 BURTĂNETE Robert C.S.S. Buzău
4 COTUNA Vlad C.S.A. Steaua București
5 CRISTEA BENIAMIN C.S.A. Steaua București
6 DRĂGULESCU Marian C.S.A. Steaua București
7 DRUNEA Cătălin C.S.M. Bistrița
8 GAVRILĂ Eduard C.S.S. Brașov
9 GHIUZAN Robert C.S. Dinamo București
10 GROZA Andrei C.S. Dinamo București
11 KOTRONG Adelin C.S.M. Arad
12 MARC Răzvan L.P.S. Bistrița
13 MODOIANU Roland C.S.M. Reșița
14 MUNTEAN Andrei C.S. Dinamo Bucuresti
15 PAȘCA Robert C.S.M. Reșița
16 PRICHINDEL Ovidiu C.S. Dinamo București
17 SZABO RAFAEL C.S.S. Lugoj