Miercuri, 16 martie, de la ora 17.00 – ”Polivalenta” bucureșteană sub ”semnul gimnasticii”

În concurs, echipele masculine ale ROMÂNIEI și SPANIEI

”Polivalenta” bucureșteană se va afla mâine sub ”semnul gimnasticii”, cu întâlnirea dintre reprezentativele masculine ale ROMÂNIEI și SPANIEI, dar și cu ”antrenamentul-test” al componentelor lotului național, fiecare în căutarea celei mai bune forme pentru Turneul Preolimpic de la Rio (16 – 22 aprilie), acolo unde va avea loc dificila cursă pentru obținerea ”biletelor” pentru marea confruntare olimpică din august.
Pentru concursul din Sala Polivalentă din Capitală – miercuri, 16 martie 2016, ora 17.00 – au fost anunțate următoarele loturi:
ROMÂNIA
Sportivi: Marian Drăgulescu (foto), Marius Berbecar, Vlad Cotuna, Cristian Bățagă, Andrei Ursache, Daniel Rădeanu, Laurențiu Nistor, Andrei Groza
Antrenori: Ioan Suciu, Ștefan Gal, Vasile Vug, Ionuț Corlaci
SPANIA
Sportivi: Miguel Zapata (foto), Ruben López, Nestor Abad, Alberto Tallón, Adriá Vera, Andrés Martin, Joel Plata
Antrenori: Fernando Siscar, Benjamin Bango.
Vor alcătui Juriile de concurs arbitrii Dan Grecu, Eugen Cățean, Sebastian Bratan (România) și Angel Villa, Manuel Martinez, Juan Urbano (Spania).
De reținut, de asemenea, că de la ora 13.00, va avea loc și un antrenament test al lotului feminin.

Ioan Suciu, antrenorul principal al lotului olimpic masculin de gimnastică artistică, a declarat pentru AGERPRES, că nu are probleme medicale la echipa și că, în pregătire, s-a insistat în special pe execuție, pe acuratețea exercițiilor, care va fi decisivă pentru calificarea la Rio de Janeiro. Dacă la Campionatele Mondiale de la Glasgow, Vlad Cotuna și Daniel Rădeanu au ratat competiția din cauza accidentărilor, cei doi ar putea avea acum un aport decisiv în obținerea calificării:
‘Daniel Rădeanu și Vlad Cotuna, accidentați cu o săptămână înaintea Campionatelor Mondiale de la Glasgow, de anul trecut, sunt recuperați undeva la 99%, ei evoluează în parametri normali, sperăm să continue la nivelul așteptărilor și să fie componenți de bază ai lotului pentru Rio. Până în momentul de față, în mare măsură lucrurile au mers conform planului. Mai avem mici probleme de sănătate, nu dramatice, contracturi și alte probleme inerente în sportul de performanță, de care încercăm să scăpăm cât mai repede. Am avut un număr de trei antrenamente controlate în regim de competiție, iar la fiecare din aceste verificări a lipsit cineva, Marius Berbecar la prima, Marian Drăgulescu la a doua și Andrei Muntean la ultima. Nu putem avea o radiografie exactă la momentul acesta, așteptăm bilateralul cu Spania să putem trage linie și a finaliza echipa cu care vom participa la recalificările de la Rio de luna viitoare. Lotul definitiv se va stabili în ultima săptămâna a lunii martie, după alte două competiții de casă test. La finalul anului trecut am încercat să mai adăugăm pe partea de dificultate, unde a fost cazul și unde a fost viabil, iar din ianuarie ne-am axat în mod special pe execuție, acuratețea exercițiilor, care va prima și va fi decisivă pentru calificarea noastră la Rio… Lupta va fi deschisă cu toate cele șapte adversare, dacă avem în vedere expansiunea unor echipe necunoscute din punctul meu de vedere. Dacă vorbim de o Canada, intrată în primele 16, care nu a fost prezentă în ultimele două ediții la JO, o pot considera o adversară directă, care trebuie luată în calcul. Dar cu siguranță ne vom lupta de la egal la egal cu Franța, Germania, Spania și Olanda. Să vedem și Belarus cu ce echipa va veni. Ucraina cred că are deja biletul în buzunar. A prezentat o echipă puternică la Glasgow, dar a greșit foarte mult și ăsta a fost motivul pentru care nu s-a calificat direct. În urmă cu patru ani la Londra, ei a venit pe locul 4 la echipe. Noi vom merge cu multă încredere și, în primul rând, este foarte important să-i avem pe toți apți din punct de vedere al sănătății. Din punctul meu de vedere, Cotuna și Rădeanu, gimnaști compleți de 6 aparate, vor aduce un aport considerabil la totalul echipei. Cu ei în schemă cred ne vom putea bate pentru primele 2-3 locuri”.

Pentru alte amănunte, click aici: Program