Ministrul Nicolae Banicioiu a premiat lotul national de gimnastica aerobica

Astazi, 06 decembrie 2013, ministrul Tineretului si Sportului, Nicolae Banicioiu a premiat lotul national de gimnastica aerobica, care, in 2013, a participat cu succes la Jocurile Mondiale desfasurate la Cali, Columbia, si la Campionatele Europene din orasul Arques, Franța.
In cadrul festivitatii de premiere, ministrul Nicolae Banicioiu a felicitat intreg lotul national si a facut cateva precizari despre performantele gimnastilor: “Acesta este inca un moment deosebit pentru sportul romanesc si am tinut sa marchez astfel performantele obtinute anul acesta la Jocurile Mondiale de la Cali si de la Campionatele Europene desfasurate la Arques, unde Romania s-a clasat pe locul 1, la proba pe echipe si a obtinut un numar mare de medalii. Impreuna cu doamna secretar de stat Carmen Tocala, am reusit sa modificam Hotararea de Guvern nr.1447/2007, care, de acum, ne va permite sa premiem astfel de performante. Asadar am intrat in normalitate dupa multi ani in care acest lucu nu era posibil. Este o bucurie extraordinara ca reusim sa apreciem, la adevarata valoare, ceea ce a facut lotul national de gimnastica aerobica”.

De asemenea ministrul Nicolae Banicioiu i-a asigurat pe sportivi ca sumele cuvenite din premiere vor ajunge la ei, la inceputul saptamanii viitoare.
Prezenta la evenimentul unde au fost premiati gimnastii, Carmen Tocala, secretarul de stat din cadrul Ministerului Tineretului si Sportului, a felicitat sportivii si le-a urat succes pe mai departe: “Multumim pentru ceea ce faceti pentru sportul romanesc, va felicit pentru performantele obtinute si ma bucur, ca impreuna cu domnul ministru Nicolae Banicioiu, am reusit sa facem acele modificari in Hotararea de Guvern nr.1447, pentru a putea premia aceste sporturi neolimpice. Ne-am dorit ca performanta din sportul romanesc sa obtina acest bonus”.
Antrenorul lotului national de gimnastica aerobica, Marcela Fumea, a mentionat ca de 18 ani gimnastica aerobica aduce medalii pentru Romania si ca pentru obtinerea unei asemenea performante, sportivii muncesc 15 ani.
Gimnastii premiati in 2013 de catre Ministerul Tineretului si Sportului sunt urmatorii:
CONSTANTIN OANA CORINA
BECZE MARIA BIANCA
BOGATI ANDREEA
SURDU ANCA
PETRUSE MARIUS
DEAC DIANA
ZAMFIR MIRCEA
IORDAN CRISTIAN
MAVRODINEANU VALENTIN
PETRUSE DACIAN
GAVRILOAIE MARIUS

Sursa: Biroul de Presa M.T.S.