Nerespectarea regulilor antidoping, atrage sanctiuni severe

        Federatia Internationala de Gimnastica este permanent preocupata pentru realizarea unui “sport curat”, motiv pentru care, de curand, a atras atentia asupra necesitatii respectarii procedurilor care reglementeaza lupta impotriva dopajului, atentionare care a fost publicata si pe site-ul nostru.      
        Un loc aparte in preocuparile FIG il constituie sportivii care se retrag sau revin in activitate.
        Neindeplinirea obligatiilor procedurale stricte ce le au de indeplinit pot atragere sanctiuni din partea forului international.
        Drept urmare, pentru ca nu au fost respectate amintitele proceduri FIG, gimnastul Marian Dragulescu a fost citat in fata Comisiei de Disciplina a FIG si a primit un “avertisment sever”, deoarece a incalcat normele care prevad necesitatea notificarii revenirii dupa o perioada de inactivitate in plan sportiv. Marian Dragulescu nu a fost inclus, din aceasta cauza, pe Lista FIG RTP si nu a fost supus controlului anti-doping in anul 2009, an in care a participat si la Campionatul Mondial de la Londra. Situatia s-a prelungit si pentru inceputul acestui an, ceea ce a atras avertismentul FIG, cu precizarea ca, in cazul unei recidive, risca o suspendare din activitate pana la doi ani.
        In acelasi timp, FIG a atentionat si federatia noastra pentru “neglijenta in gestionarea cazului”, obligand-o la plata cheltuielilor de judecata.
        In Comunicatul FIG se mentioneaza, de asemenea, si faptul ca “aceste sanctiuni sunt, totodata, un avertisment pentru intreaga comunitate a gimnasticii”.
        Procesul educativ al educatia este luata foarte in serios de FIG, care solicita cu fermitate indeplinirea stricta a procedurilor in vigoare.
        Respectarea obligatorie a responsabilitatilor individuale din partea sportivilor si, in context, din partea federatiilor, in lupta impotriva dopajului, constituie o conditie indispensabila pentru o buna guvernare a activitatii la nivel National si international.

        Comunicatul FIG: Fatal negligence