Primele competiții ale lunii – sâmbătă, 12 septembrie: FETELE – la IZVORANI (cu Franța), BĂIEȚII – la TEL AVIV (Open-ul Israelului)

Cu participările la competițiile acestei luni, pregătirile pentru Campionatele Mondiale de la Glasgow (23 octombrie – 1 noiembrie) se înscriu pe un nou drum, numărul în creștere al concursurilor internaționale sau naționale programate în perioada următoare fiind un argument. În ceea ce privește gimnastica noastră, „debutul” va fi făcut la sfârșitul acestei săptămâni, când va avea loc întâlnirea feminină amicală România – Franța, la Complexul Olimpic de la Izvorani,  precum și Open-ul masculin al Israelului, programat la Tel Aviv.

O întâlnire de tradiție: România – Franța (feminin)

Meciurile dintre echipele feminine ale României și Franței au intrat în tradiție, ele având o bogată istorie, care se întoarce în urmă cu decenii, mai de fiecare dată devenind punct de reper pentru pregătirea marilor concursuri ale anului respectiv.
Dacă în 2014 fetele noastre au fost la turneul de la Avoine, de această dată „confruntarea” va avea loc în sala de gimnastică de la Compexul Olimpic de la Izvorani, oaspetele cu o echipă în pregătire care vizează, desigur, calificarea la Jocurile Olimpice și, de asemenea, finale mondiale. Obiective, firește, similare cu ale fetelor noastre în ceea ce privește îmtrecerile de la Glasgow și nu numai.
Se vor afla, așadar, față în față:
România: Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Diana Bulimar, Anamaria Ocolișan, Laura Jurca, Silvia Zarzu, Andreea Munteanu (Octavian Bellu, Mariana Bitang, Lucian Sandu, Claudiu Moldovan, Lăcrămioara Moldovan).
Franța: Loan His, Louise Vanhille, Marine Brevet, Camille Bahl, Claire Martin, Grace Charpy (colectiv tehnic: Véronique legras-Snoeck – antrenor național, Nelu Pop, Cyril Godard – antrenori)
De asemenea, arbitrajul va fi asigurat de cunoscute arbitre: Olga Didilescu, Angela Cacoveanu, Gabriela Robu, Liliana Plisca, Mariana Cîmpeanu, Doina Olaru, Adela Popa, Camelia Rădulescu (România), Patricia Giral, Marianne Assadi, Sandrine Mathieu, Fabienne Ringler (Franța).
Întâlnirea va avea loc în cursul dimineții de sâmbătă, fără public, ca urmare a faptului că sala nu dispune de facilitățile necesare.

Băieții la Open-ul Israelului

Centrul Național de Gimnastică din Tel Aviv va fi, sâmbătă, 12 septembrie, de la ora 18.00 (ora locală), gazda Turneului Open al Israelului, la care vor participa gimnaști din Azerbaidjan, Croația, Lituania, Israel și România, care va fi reprezentată de Marian Drăgulescu, Daniel Rădeanu și Andrei Ursache (antrenor Ionuț Corlaci).
Asemenea fetelor, și băieții se află în plin proces de pregătire pentru Campionatele Mondiale, cu țintele sale importante, motiv pentru care la concursul de la Tel Aviv vor fi prezenți o serie de sportivi bine-cunoscuți în arena internațională, candidați la un loc nu numai în echipele naționale, dar chiar la podiumul mondial având în vedere performanțele anterioare, printre aceștiafiind Filip Ude, Robert Seligman (Croația), Oleg Stepko, Petro Pakhnyuk (Azerbaidjan),  Alexander Shatilov, Andrey Medvedev (Israel) sau Tomas Kuzmickas și Robert Tvorogal (Lituania). Cum, desigur, lor li se alătură și gimnaștii români.