REORGANIZAREA ACTIVITĂŢII LOTURILOR FEMININE

Comitetul Executiv al Federației Române de Gimnastică a analizat, pe baza rapoartelor Comitetelor Tehnice și ale antrenorilor federali, situația gimnasticii feminine în perspectiva noului ciclu olimpic și a marilor evenimente ale gimnasticii în perioada următoare. ”Am avut o ultimă perioadă extrem de cruntă prin ceea ce s-a abătut asupra gimnasticii noastre, sub foarte multe aspecte. Sigur, anumite greșeli – și, poate, nu puține – s-au făcut și ne aparțin, cu repercusiuni directe asupra rezultatelor generale, erori pe care dorim să le evităm în continuare, motiv pentru care au fost luate o serie de hotărâri în ceea ce privește reorganizarea loturilor, reașezarea pregătirii și responsabilităților,  pentru eficientizarea la maximum a valorii și calităților gimnastelor de perspectivă aflate la nivelul actualelor loturi, eligibile pentru Tokyo 2020, fără a le uita, desigur, pe sportivele aflate în vârful ierarhiei”, a spus Adrian Stoica, președintele FRG.

Se are în vedere, înainte de toate, o responsabilizare mai mare a sportivilor și tehnicienilor loturilor, o implicare maximă a acestora în procesul de antrenament și competițional, dar, totodată, și a celor de la cluburi pentru aducerea în prim-plan a unor noi talente.
Revenirea și menținerea gimnasticii feminine româneti la cotele valorice cunoscute, deziderate principale ale forului nostru de specialitate, a impus adoptarea unor măsuri organizatorice menite a conduce la atingerea obiectivelor perioadei următoare, cu țintă finală Tokyo 2020.
Centrul de greutate va fi la Deva, sub coordonarea antrenorului Nicolae Forminte, cel căruia îi revine responsabilitatea lotului de senioare, precum și coordonarea pregătirii olimpice Tokyo 2020.
Drept urmare, la Deva urmează a-și desfășura activitatea Lotul Național al senioarelor și junioarelor, precum și cel al Centrului Național Olimpic de Pregătire junioare, cu mențiunea foarte importantă că schimbări în componența loturilor se pot produce constant, în funcție de evaluarea și evoluția valorică a sportivelor.
Lotul de senioare și junioare: Olivia Cîmpean, Alesia Botnaru, Carmen Ghiciuc, Ioana Crișan, Carmen Glăvan, Denisa Florea, Alexandra Mihai, Andra Anghelescu, Beatrice Butunoi, Denisa Golgotă, Laura Iacob, Nica Ivănuș, Ariadna Stanciu, Laura Jurca, Dora Vulcan, Maria Holbură, Denisa Stanciu, Camelia Anghel, Alexia Borăscu, Ioana Stănciulescu, Antonia Duță.
Antrenori: Nicolae Forminte – coordonator, Liliana Cosma, Florin Cotuțiu, Daniela Nicolai, Remus Nicolai, Adela Popa
Centrul Național Olimpic de Pregătire junioare: Iulia Berar, Maria Pană, Diana Mandrea, Ana Maria Puiu, Ioana Oprea, Teodora Manolache, Coleen Tătaru, Silvia Sfiringu, Daniela Trică, Luiza Popa
Antrenori:  Raluca Bugner – antrenor principal, Ioana Grava, Florin Uzum, Ramona Micu, Marius Vintilă.
În același timp, Larisa Iordache, Cătălina Ponor și Anamaria Ocolișan, care„și-au exprimat dorința de a rămâne în pregătire la București, urmează a li se acorda tot sprijinul pentru a dispune de cele mai bune condiții de pregătire.
S-a renunțat la serviciile câtorva gimnaste – Diana Bulimar, Daniela Ciurusniuc, Silvia Zarzu -, ele continuându-și activitatea la cluburi, având în continuare deschise ușile lotului.
Ținând seama de situația în care se află Centrul de la Onești, care se confruntă cu o lipsă acută de cadre tehnice, s-a decis ca acesta să intre în ”conservare”, urmând a-și relua activitatea imediat ce condițiile o vor permite.
”Noile principii de organizare răspund dorinței unanime de a asigura gimnastelor o pregătire unitară, cu un concept de pregătire unitar din punct de vedere metodologic și tehnic, mai ales la aparatul care suferim cel mai mult, paralelele. Dispunem de elemente de perspectivă, capabile să răspundă rigorilor unui program intens, talente care au posibilitatea unei ascensiuni valorice”, a spus noul antrenor coordonator Nicolae Forminte.