REZULTATE CAMPIONATELE NAŢIONALE DE GIMNASTICĂ ARTISTICĂ – JUNIOARE, DEVA 2017

INDIVIDUAL COMPUS

Ediţia din acest an a Campionatelor Naţionale Individuale de gimnastică artistică pentru junioare şi-a desemnat câștigătoarele. Vineri, 10 noiembrie, la Deva, în concursul la individual compus, au fost oferite trei seturi de medalii reprezentantelor junioarelor II, nivel 3 şi 4, şi junioarelor I.

Amalia Puflea (CSS Bârlad, junioare II – nivel 3), Silvia Sfiringu (CS Farul Constanţa, junioare II – nivel 4) şi Iulia Berar (CSM Arad, junioare I) sunt noile campioane absolute ale României.

Rezultatele complete ale concursului la individual compus pot fi vizualizate aici :

Rezultate individual compus_JII nivel 3
Rezultate individual compus_JII nivel 4_JI

 

FINALE PE APARATE

Puflea și Marchidanu domină finalele pe aparate ale Naționalelor individuale de la Deva

A doua zi de concurs a Naționalelor de la Deva a fost dedicată finalelor pe aparate. Cele mai bune junioare II, nivel 3 si 4, s-au întrecut pentru medaliile puse în joc la fiecare aparat.

În competiția nivelului 3, gimnasta clubului CSS Bârlad, Amalia Puflea, a câștigat 3 titluri naționale la paralele, bârnă și sol, în timp ce săriturile i-au revenit Sabrinei Maneca Voinea, de la CS Farul Constanța.

Cea mai mare notă din întreaga competiție a fost obținută în concursul nivelului 4 de Lisa Marchidanu de la Steaua București. Exercițiul ei din finala la sol a fost punctat cu 14.000. Totodată, Lisa și-a adjudecat primul loc și în finalele la sărituri și bârnă.

Campioana națională absolută a junioarelor II – nivel 4, Silvia Sfiringu (CS Farul Constanța), a reușit performanța de a câștiga o medalie în toate cele patru finale pe aparate, iar Antonia Duță (CS Dinamo București) s-a impus în finala de la paralele inegale.

Finalele pe aparate ale junioarelor I nu au mai fost organizate din cauza numărului restrâns de participante la această categorie de vârstă.

Rezultatele complete în finalele pe aparate pot fi vizualizate aici:

Finale pe aparate JII nivel 3 Deva
Finale pe aparate JII nivel 4 Deva