Rezultatele Campionatului Naţional de gimnastică artistică al junioarelor III, Ploieşti 2018

30 mai 2018 – În perioada 24 – 26 mai, sala Olimpia din Ploieşti a fost gazda Campionatului Naţional de gimnastică artistică feminină al junioarelor III. S-au acordat medalii în competiţia nivelului 1 (echipe, individual compus şi aparate) şi echipelor nivelului 2. Pentru celelalte clasamente ale nivelului 2, individual compus şi aparate, Naţionalele de la Ploieşti au reprezentat doar etapă de calificare pentru Naţionalele din toamnă.

Podiumurile de premiere au fost dominate de gimnastele programului “Ţară, ţară vrem campioane”, iniţiat de antrenorii Mariana Bitang şi Octavian Bellu şi susţinut de OMV Petrom.

Junioare III, nivel 1

Prima poziție în clasamentul pe echipe a revenit Clubului Municipal Şcolar Arad, reprezentat în concurs de Alexia Buda, Ayiana Marinescu, Ioana Iagăr, Natalia Raţiu şi Lorena Dota.  La acest nivel, cea mai completă gimnastă s-a dovedit a fi Adelina Ionescu de la CS Dinamo Bucureşti, în timp ce în vârful clasamentelor pe aparate le regăsim pe Melisa Orazacai (CS Farul Constanţa) la sărituri şi bârnă, pe Maria Mihăescu (CSŞ Steaua Bucureşti) la paralele şi sol, şi pe Adelina Ionescu (CS Dinamo Bucureşti) la bârnă.

Junoare III, nivel 2

Echipa Clubului Sportiv Şcolar 1 Constanţa, avându-le  în componenţă pe Teodora Stoian, Adelina Nour, Alexandra Florea, Valentina Botez şi Bianca Voicu, a câştigat concursul pe echipe la acest nivel, în timp ce la individual compus, cel mai bun total l-a obţinut Teodora Stoian (CSŞ1 Constanţa).

Rezultate complete:

Echipe Nivel 1
Individual compus Nivel 1
Finale pe aparate Nivel 1
Echipe Nivel 2
Calificări individual compus Nivel 2