Sâmbătă, juniorii la ”Trofeul Orașului Lugano”

Dacă echipa feminină se va afla la Torino, în aceeași zi de sâmbătă, 30 mai, la numai 145 km de marele oraș italian, de această în elvețianul Lugano, pe malul lacului cu același nume, va avea loc un alt eveniment internațional de rezonanță, cea de a 11-a ediție a ”Trofeului Orașului Lugano”, la care și-au anunțat participarea juniori și junioare din 10 țări, România urmând a fi reprezentată de Alexandru Bănicioiu, Cătălin Drunea (antrenor Lucian Alexa), Alisia Botnaru, Carmen Ghiciuc (antrenor Nicolae Formite). Se vor afla în concurs sportivi din Elveția, Italia, Rusia, Spania, Ungaria, România, Belgia, Franța, Germania, M. Britanie, primele șase prezentându-se în ambele concursuri, pentru ”a oferi publicului momente de neuitat”, după cum au declarat organizatorii.
Turneul de la Lugano a debutat în 1995, cu o competiție exclusiv feminină, băieții intrând în ”scenă” în 2003, fiind organizat o dată la doi ani. În perioada 1995 – 2005, programul a cuprins întreceri pe echipe și individual compus, pentru ca, din 2007, programul să se reducă doar la  individualul compus.
Gimnastele și gimnaștii noștri s-au aflat printre prezențele constanrte în disputa pentru ”Trofeul Orașului Lugano”, Cerasela Pătrașcu (2007), Amelia Racea (2009), Andreea Munteanu (2013), înscriindu-și numele pe lista învingătoarelor, în 2011 pe locul 3 fiind Georgiana Gheorghe.
Vor oficia la acest Turneu, și arbitrii noștri Dan Grecu și Mariana Cîmpean.
Concursul va începe la ora 21.00 (ora României), după două ore urmând a cunoaște noile configurații ale podimului.

Pentru alte informații, click aici: Program, Participanti – junioare, Participanti – juniori, Palmares all-time