SÂMBĂTĂ, LA AVOINE, ÎNTÂLNIREA AMICALĂ FEMININĂ FRANȚA – ROMÂNIA

“Jurământul de credință” al Cătălinei Ponor

A mai rămas o lună până la debutul gimnasticii la Jocurile Olimpice de la Rio (6 august – masculin, 7 august – feminin), în perioada următoare intensificându-se pregătirile, întâlnirile test fiind din ce în ce mai numeroase. Pe această linie se înscrie și bilateralul feminin Franța – România, programat sâmbătă, 9 iulie 2016, de la ora 19.00 (ora locală), în mica localitate franceză Avoine, aflată în sud-vestul Departamentului Indre-et-Loire, în mijlocul Parcului Natural Regional d’Anjou-Touraine, cunoscută, de prin 1290 și cu doar 1845 de locuitori în prezent, care și-a căpătat o foarte largă reputație și prin numeroasele manifestări cultural-sportive care se organizează aici. În Gymnase Le Parc – Beaumon-en-Véron, unde fetele noastre au mai fost prezente și anul trecut, echipa României va evolua, de această dată, în formula Larisa Iordache, Maria Holbură, Anda Butuc, Denisa Stanciu și Andreea Ciurușniuc, gazdele fiind și ele în plină pregătire pentru startul olimpic. Se vor afla în sala de concurs:

FRANȚA

Marine Brevet
Loan His (individual)
Louise Vanhille
Anne Kuhm
Melanie De Jesus Dos Santos
Alison Lepin

ROMÂNIA

Larisa Iordache
Maria Holbura
Anda Butuc
Denisa Stanciu
Andreea Ciususniuc

Anunțată initial pentru această întâlnire amicală, Cătălina Ponor nu va mai face deplasarea, resimțindu-se după efortul depus în săptămână anterioară, apreciindu-se necesitatea unor zile de rafacere fără tensiune competițională.
După cum se știe, Cătălina Ponor a fost desemnată Purtătorul de Drapel al delegației României la Jocurile Olimpice de la Rio, pentru prima oară în istoria participărilor olimpice românești gimnastica având o asemenea onoare. Iar reacția Cătălinei Ponor, în cel mai deplin spirit al ideilor și convingerilor olimpice, trebuie reținută, ca un veritabil jurământ de credință:
Ziua în care nu îmi pot stăpâni lacrimile de emoție.
Astăzi am aflat că îmi voi reprezenta țara la Rio și că voi fi singura gimnastă din istoria României care va purta Drapelul la Olimpiadă. Doar simplul fapt că aștern cuvintele acestea aici, pe Facebook, îmi face inima să bată mai repede. Parcă bate cât în toate momentele minunate de până acum, pe care mi le-a oferit gimnastica. Aș vrea să vă pot descrie cu adevărat ce simt. Am sufletul nerăbdător, agitat, parcă vrea să-mi iasă din piept și să o ia la goană spre Rio. Parcă face încontinuu tsukahara întinsă cu 3 șuruburi de când am aflat vestea. În ziua în care îmi vor tremura mâinile și voi avea lacrimi în ochi, ținând steagul tuturor românilor sus, cât de sus voi putea, să știți că mă voi gândi doar la voi și la cum să va fac fericiți. Vă asigur că toți sportivii români prezenți la Olimpiadă vor lupta fără oprire ca să facă toată țara mândră, ca să ne ridicăm numele mult mai sus decât voi putea eu să ridic Drapelul. Daca aș putea, l-aș ridica atât de sus, să atingă cerul și să îl țină lumea minte. Dar nu o să pot fizic, așa că voi da totul în competiție. Ca să câștigăm, ca să ajungem în vârf, unde ne e locul. Așa să ne țină lumea minte cu adevarat! Vă mulțumesc pentru sprijin și pentru încredere. Voi ridica Drapelul pentru voi și inima îmi va bate de sute de ori mai repede tot pentru voi, pentru România!