Sambata, Larisa Iordache, la Cupa Mondiala de la Sttutgart

Sezonul 2013 -2014 al Cupei Mondiale debuteaza la Sttutgart, la sfarsitul acestei saptamani, sambata, 30 noiembrie, si duminica, 1 decembrie, odata cu desfasurarea noii editii a EnBW DTB-Pokal 2013 – competitie care se afla a 31-a editie -, care va avea loc in „Porsche Arena“. Invitatia de a participa la aceasta competitie este adresata pe baza ierarhiei la editia precedenta a Campionatelor Mondiale, numarul gimnastelor si gimnastilor fiind limitat la opt, in competitia feminina urmand sa se afle si Larisa Iordache, alaturi de alte gimnaste recunoscute pentru valoarea demonstrata in diverse concursuri internationale de top.
Cu etape in trei continente, Cupa Mondiala programeaza in noua stagiune concursurile de la Sttutgart, Glasgow (7 decembrie 2013), Greensboro (SUA, 1 martie 2014) si Tokyo (Japonia, 5-6 aprilie 2014), o competitie care este extrem de atractiva din toate punctele de vedere.
La Sttutgart se vor reuni, asadar:
Feminin: Larisa Iordache (Romania), Vanessa Ferrari (Italia), Giulia Steingruber (Elvetia), Carlotta Ferlito (Italia), Elisabeth Seitz (Germania), Elizabeth Price (SUA), Briannah Tsang (Canada), Ruby Harrold (M. Britanie)
Masculin: Fabian Hambüchen (Germania), Daniel Purvis (M. Britanie), Andrey Likhovitskiy (Belarus), Fabian Gonzalez (Spania), John Orozco (SUA), Oleg Verniaiev (Ucraina), Yuya Kamoto (Japonia), Andreas Toba (Germania)
In ceea ce ne priveste, dupa cum remarca si site-ul Federatiei Internationale, se pare ca vom asista la un nou “meci” Romania – SUA, avand in vedere prezenta Larisei Iordache, medaliata cu bronz a Campionatului Mondial la sol, neinvinsa la acest aparat de la Antwerp incoace, iar in aceasta luna invingatoare la “Arthur Gander Memorial”, “Cupa Elvetiei” si “Elite Gym Massili”, precum si a Elizabethei Price, castigatoarea etapelor Sttutgart si Glasgow 2012, carea dorit sa-si apere titlurile, in ciuda faptului ca in ultima vreme a fost nevoita sa renunte la o serie de concursuri ca urmare a unei accidentari.
Oricum, alaturi de Larisa Iordache si Elisabeth Price se vor mai afla si Vanessa Ferrari, Elisabeth Seitz sau Carlotta Ferlito, anuntandu-se, astfel, o intrecere foarte echilibrata si atractiva, apreciere care trebuie facuta si in cazul concursului masculin, in frunte cu Fabian Hambüchen (Germania), medaliat cu argint la CM si JO, fara a-i omite pe britanicul Daniel Purvis, americanul John Orozco, ucraineanul Oleg Verniaiev sau niponul Yuya Kamoto.)
In paralel cu intrecerile din cadrul Cupei Mondiale (in acest an concursul nu va mai avea loc intr-o singura zi, ci in doua: sambata – fetele, duminica – baietii), se va desfasura si un concurs pe echipe, cu Austria, Brazilia, Bulgaria, China, Franta, M. Britanie, Japonia, Rusia, Elvetia, Ucraina si SUA.
Programul evenimentului de la Sttutgart este urmatorul (ora locala):
Vineri, 29 noiembrie 2013
10.30 Echipe, calificari feminin
15.00 Echipe – calificari masculin
Sambata, 30 noiembrie 2013
12.30 Cupa Mondiala – feminin (individual compus)
15.00 Echipe – masculin, finala
Duminica, 1 decembrie 2013
12.30 Cupa Mondiala – masculin (individual compus)
16.00 Echipe – feminin, finala

Pentru alte amanunte, click aici: Directive