Stadionul Olimpic din Montreal este pregătit pentru spectacolul impresionant al Campionatelor Mondiale de Gimnastică 2017

Stadionul Olimpic din Montreal a fost transformat într-un mare amfiteatru, pentru a găzdui cea de-a 47-a ediție a Campionatelor Mondiale de Gimnastică 2017, cel mai mare eveniment al sezonului competițional, ce se va desfășura în perioada 2-8 octombrie 2017. În sala de concurs, 10.000 de spectatori sunt așteptați pentru a putea urmări competiția în fiecare zi.

Nadia Comăneci si Kyle Shewfelt sunt Ambasadorii Campionatelor Mondiale de Gimnastică 2017.

Nadia Comăneci a scris istorie în gimnastică, în iulie 1976, la Montreal, când a obținut nota 10, simbolul perfecțiunii. “Gimnastica mi-a oferit aproape tot ceea  ce am astăzi. Reîntoarcerea la Montreal pentru aceste Campionate Mondiale este o mare bucurie pentru mine, retrăiesc de fiecare dată aceleași emoții când revin în acest oraș” afirmă regina Jocurilor Olimpice din 1976.

Kyle Shewfelt, un alt nume important în sportul de performanță, a fost desemnat ambasadorul Gimnasticii Artistice Masculine pentru acest Campionat Mondial.”Sunt sigur ca printre copiii care vor veni să vadă aceste Campionate Mondiale se află și un viitor mare campion. Participarea la un eveniment atât de important și de mare amploare este o sursă de inspirație pentru viitoarele generații” a subliniat marele gimnast care a câștigat titlul olimpic la sol în anul 2004.

Medaliile Campionatelor Mondiale de Gimnastică Artistică 2017, au fost prezentate în timpul conferinței de presă organizate în data de 1 octombrie 2017.

În aceeași zi, a avut loc la sediul Primăriei din Montreal, recepția oficialităților Federației Internaționale de Gimnastică, ale Comitetului Local de Organizare și ale delegațiilor Federațiilor Naționale.

Nadia Comăneci a fost personajul principal al acestei întâlniri, toți membrii oficialităților au întâmpinat-o cu bucurie și apreciere. Nadia Comăneci, Kyle Shewfelt, Primarul orașului Montreal și Președintele FIG au semnat în cartea de onoare a Primăriei Montreal.