Stagii de pregătire pentru optimizarea activității gimnasticii artistice feminine cu Nick RUDDOCK

DEVA, 2 februarie 2018 –  Federația Română de Gimnastică anunță începerea colaborării cu unul dintre experții tehnici ai Uniunii Europene de Gimnastică, englezul Nick Ruddock.

Cu sprijinul Comitetului Olimpic Sportiv Român, Nick Ruddock va susține un număr de 8 stagii de pregătire, de-a lungul anului 2018, principalul obiectiv fiind acela de a optimiza pregătirea sportivelor, dar și a antrenorilor români, la paralele. Stagiile vor avea loc în perioada ianuarie – septembrie 2018, primul desfășurându-se între 29 ianuarie şi 3 februarie, la Deva.

Ruddock – dreapta, rândul de sus

Nick Ruddock (30 de ani) s-a născut in orașul englez Woking și a practicat gimnastica de plăcere. După o perioadă de voluntariat și de pregătire în Statele Unite ale Americii, la sălile de gimnastică ale antrenorilor Al Fong (antrenorul principal al echipei SUA la Jocurile Olimpice din 2004) și Valeri Liukin (actualul antrenor coordonator SUA), Nick a devenit antrenor al echipei de junioare a Regatului Unit.

În 2014, naționala de junioare, din colectivul căreia făcea și el parte, a câstigat prima medalie europeană pe echipe din istoria gimnasticii britanice. Totodată, Amy Tinker, medaliată cu bronz olimpic la sol, în 2016, a fost antrenată personal de Ruddock, pe durata unui an de zile.

Din anul 2015, Nick a pus bazele ”Nick Ruddock Gymnastics”, o organizație care are ca misiune oferirea de sprijin educațional şi cursuri de perfecționare pentru antrenori şi sportivi. La serviciile lui au apelat aproximativ 14 federaţii de gimnastică, din întreaga lume, precum Federația Germană, Japoneză, Australiană sau Elvețiană. Nu în ultimul rând, colaborează și cu Uniunea Europeană de Gimnastică pentru cursurile organizate de aceasta.