J.O. RIO 2016 – „TEST EVENT”, ULTIMA ȘANSĂ DE A FI SUB ”SOARELE OLIMPIC”

* 16 – 18 aprilie 2016, Rio * Tragerea la Sorți * Fetele încep la paralele, băieții la sol

Primul pas al ultimilor pași spre Jocurile Olimpice de la Rio, din august, a fost făcut în aceste zile: la sediul Federației Internaționale de Gimnastică a avut loc Tragerea la Sorți a ultimului Turneu de calificare (Test Event), care va avea loc în perioada 16 – 18 aprilie 2016, la Rio, fiind menit a completa tabloul participanților  (feminin și masculin) pentru întrecerea olimpică a gimnasticii, programată în perioada 6 – 16 august 2016 în Olympic Arena din marele oraș brazilian. După cum se știe, la acest extrem de important concurs vor fi prezente și echipele României, într-o confruntare foarte dură cu celelalte formații aflate în cursa pentru obținerea locurilor olimpice.
La finalul calificărilor se vor cunoaște ultimele 4 formații ce se vor afla, din nou, la Rio în august, alături de celelalte 8 formații care au obținut acest drept în urma Campionatelor Mondiale de la Glasgow 2015, precum și ultimele poziții individuale. În total,în august,  își vor disputa gloria olimpică 196 (98 gimnaști și 98 gimnaste) de performeri, 60 dintre aceștia (la fiecare categorie) fiind componenți ai echipelor calificate.
În competiția masculină a Calificărilor se vor afla în concurs Germania, Franța, Olanda, Ucraina, Spania, ROMÂNIA, Canada și Belarus, în timp ce la feminin vor evolua Brazilia, Franța, Belgia, Germania, ROMÂNIA, Australia, Coreea de Sud și Elveția.
Acest Test Event este ultima oportunitate de a se afla sub ”soarele olimpic”, iar Tragerea la sorți are, la rândul său, importanța sa, oferind colectivelor tehnice posibilitatea să-și stabilească o anumită strategie în ceea ce privește abordarea concursului.
Echipa feminină a României face parte din Subdiviziunea 1 (va începe concursul la paralele), alături de Australia și două Grupe Mixte (5 și 6)…

… în timp ce formația masculină este în Subdiviziunea 2 (va debuta la sol), alături de Spania și Franța, precum și de 3 Grupe Mixte (2, 6, 4).

Programul competiției este următorul:
Joi, 14 aprilie – Podium oficial (masculin)
Vineri, 15 aprilie – Podium oficial (feminin)
Sâmbătă, 16 aprilie – Calificări Masculin (3 Subdiviziuni)
Duminică, 17 aprilie – Calificări Feminin (4 subdiviziuni)
Luni, 18 aprilie – Finale aparate (masculin și feminin)

Pentru alte amănunte, click aici: FEMININ – Tragere la SortiMASCULIN – Tragere la SortiRegulament – MasculinRegulament – FemininProcedura Tragerii la SortiDirective Test Event